↑ Terug naar Wie is DOE?

DOE-overleg

De DOE-groep organiseert in de regel eens per jaar het zg. DOE-overleg, een brede vergadering van samenwerkende en samenwerkings-gemeentes.

In 2011 werd een landelijke vergadering gehouden voor alle betrokken kerken, om te informeren over de ontwikkelingen na de drie landelijke vergaderingen.
Lees het verslag van deze vergadering >

In 2012 werden regionale vergaderingen gehouden voor uitwisseling en bemoediging.
De belangstelling voor deze vergaderingen viel (bij de aanmelding vooraf) tegen; de wel aanwezigen hebben het over het algemeen als waardevolle, bemoedigende bijeenkomsten ervaren.
Lees een compilatie van de verslagen van deze vergaderingen >

In januari 2014 werd in een landelijke vergadering gesproken over twee ‘modellen’ bij de vorming van een samenwerkingsgemeente. De 3GK van Deventer voegde de drie kerken samen tot één gemeente in één gebouw; de Hilversumse samenwerkingsgemeente behield drie gebouwen en wijken. Beide gemeenten presenteerden zich.
Lees het verslag van deze vergadering
bekijk de presentatie vanuit Hilversum 

Op 3 oktober 2014 werden in Bunschoten de besluiten van de laatste drie landelijke vergaderingen/synodes toegelicht en besproken.
Lees het verslag van deze vergadering

In 2017 werd een vergadering belegd over Samenwerkingsgemeente en Nederlands recht. Over dit onderwerp publiceerde de DOE-groep daarna de notitie Samenwerkingsgemeente en Nederlands recht.

Op 24 maart 2018 werd een druk bezocht DOE-overleg gehouden met samenwerkende en samenwerkingsgemeentes, m.n. over de spanning die samenwerkingsgemeentes ervaren binnen hun kerkverbanden. Lees het verslag van deze vergadering